Centar Novaković

O nama

Iz skromnih početaka kao prvi privatni logopedski kabinet u Kragujevcu i Svilajncu, Logopedski kabinet Novaković je prerastao u Centar Novaković, koji danas čine kabineti za logopediju, defektologiju, somatopediju i psihologiju. Osnivači Centra, Nenad i Smiljka Novaković, logopedi sa dugogodišnjim iskustvom, zasnovali su svoj rad na holističkom pristupu i praksi zasnovanoj na teoriji.

Nenad i Smiljka Novaković su ujedno i radni kolege i supružnici, a njihov lični put kao roditelja jedanaestogodišnje devojčice dodatno je podstakao njihovu želju da stvore nešto što će prevazilaziti uobičajene okvire.

Njihova predanost profesionalnom usavršavanju dovela je do završetka specijalističkih studija iz oblasti Rane intervencije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Time su stekli široko znanje koje spaja klasične, savremene i multidisciplinarne pristupe u defektološkoj praksi. Nenad i Smiljka su tako postali prvi specijalisti defektologije u Kragujevcu i među prvima u Srbiji.

Danas, Centar Novaković se ponosno ističe svojim širokim spektrom usluga koje pokrivaju logopediju, defektologiju, somatopediju i psihologiju. Ključna snaga Centra je tim stručnjaka koji čine logopedi, somatoped, specijalisti defektologije, oligofrenolog, psiholozi, pedijatar i pedagog- svi s istim ciljem: podržati i unaprediti razvoj svakog deteta na individualnom nivou.

 

NAŠ TIM

Nenad Novaković

master defektologije – logoped
specijalista defektologije

Smiljka Novaković

master defektologije – logoped
specijalista defektologije

Violeta Arsić

Mr.sci med – defektolog somatoped reedukator psihomotorike

Ana Jegdić

diplomirani defektolog – logoped reedukator psihomotorike

Brankica Stanojević

klinički psiholog

Vukica Jelenić

dipl. defektolog-oligofrenolog
reedukator psihomotorike

Jovana Medarević

diplomirani master logoped

Slavica Lazarević dipl. defektolog-oligofrenolog - Centar Novaković

Slavica Lazarević

dipl. defektolog-oligofrenolog
reedukator psihomotorike

Nevena Gavrić master logoped novi je član tima logopedskog kabineta Centra Novaković koji svoj rad obavlja u Kragujevcu i Svilajncu

Nevena Gavrić

diplomirani master logoped

U Centru Novaković u okviru Savetovališta za rani razvoj, sprovodi se temeljna dijagnostika kako bi se blagovremeno prepoznali potencijalni izazovi i pružila odgovarajuća podrška. Individualni tretmani, vođeni stručnjacima, postavljaju temelje habilitacionog i rehabilitacionog procesa, osiguravajući da svako dete dobije priliku da dostigne svoj puni razvojni potencijal.

Ponosno se ističe da su logopedski tretmani u Centru Novaković organizovani isključivo kao individualni, uz prisustvo roditelja. Digitalni logopedski set, Logopedske sonde i Logofon uz Talk tools instrumente koriste se uspešno u tretmanu nepravilnog izgovora glasova. Centar takođe obuhvata reedukaciju psihomotorike vođenu sertifikovanim terapeutima, pružajući celovit pristup razvoju deteta.

Jedinstvenost Centra ogleda se i u primeni svetski priznate metode Pasivnog izdaha u tretmanu mucanja, postavljajući nove standarde u podršci deci i odraslima koji se suočavaju s ovim izazovom.

U našem centru se sprovodi dijagnostika i tretman govorno-jezičke patologije različite etiologije kod dece i kod odraslih.