Centar Novaković

Logopedski instrumenti

Centar Novaković se trudi da što više prati svetske trendove kada su logopedski instrumenti u pitanju. Pored standardnih  logopedskih instrumenata uvodimo i nove instrumente kako bi naše usluge podigli na viši nivo.

Logopedske sonde

 

Logopedske sonde su tanki nerđajući instrumenti koji se koriste u tretmanu nepravilnog izgovora glasova. Izrađene su od finog hirurškog čelika i sterilišu se pre svake upotrebe. Ove sonde u radu primenjuju samo logopedi. Primena je apsolutno bezbolna. Komplet se sastoji od šest standardnih sondi različitog oblika. Svaka sonda namenjena je korekciji izgovora jednog ili nekoliko određenih glasova. Sondama se govorni organi dovode u odgovarajući položaj. Uvođenjem ovih instrumenata u logopedsku praksu ubrzan je i olakšan tretman dislalija.

Logopedske sonde su logopedski instrumenti koje u svom radu koriste logopedi Centra Novaković u Kragujevcu i Svilajncu

Logofon

 

Logofon je logopedski instrument koji se kao i logopedske sonde koristi u tretmanu artikulacionih poremećaja. Logofon je elektromehanički instrument koji ima nekoliko različitih nastavaka različitog oblika i kojima se prijatnim vibrirajućim pokretima postavljaju govorni organi u odgovarajući položaj ili se sprovode artikulacione vežbe i masaže oro-buko-lingvalne muskulature.

Logofon je logopedski instrument koje u svom radu koriste logopedi Centra Novaković u Kragujevcu i Svilajncu

Digitalni logopedski set DLS

 

Digitalni logopedski set DLS je elektroakustički logopedski instrument koji je namenjen slušanju i govoru i koji u svojoj osnovi koristi digitalno signalno procesiranje.
Digitalno signalno procesiranje (DSP) ili digitalna obrada signala postala je standard u rehabilitaciji slušnih i govorno-jezičkih poremećaja. DSP omogućava brzu i preciznu obradu zvuka i koristi se u većini rehabilitacijskih postupaka u logopedskoj praksi u tretmanu gotovo svih govorno-jezičkih poremećaja kod dece i odraslih.

TalkTools®

 

TalkTools predstavlja skup alata i tehnika koje se koriste u terapiji govora i hranjenja. Ove tehnike su osmišljene kako bi pomogle u razvoju oralne motorike i artikulacije, kao i u poboljšanju žvakanja i gutanja svima kojima je ova pomoć potrebna bez obzira na uzrast. Alatke se mogu koristiti kao deo strukturiranog programа i Terapije oralnog pozicioniranja (OPT) koji se sprovodi pod nadzorom naših obučenih stručnjaka.

TalkTools predstavlja skup alata i tehnika koje se koriste u terapiji govora i hranjenja. Tim Centra Novaković obučen je za upotrebu Talktools-a.