Prvi privatni logopedski kabinet u Kragujevcu i Svilajncu

Kragujevac - Svilajnac

Logopedske radionice za predškolce

 logopedske radionice za predškolce

 

Od dana detetovog rođenja u svakom roditelju se mešaju osećanja ljubavi i odgovornosti. Tu smo da našu decu volimo, ali i da ih i za život pripremamo. Posmatrajući odrastanje naše dece pamtimo one bitne trenutke: prvi zub, prva reč, prva pesmica, prvi korak… Kad stasaju u predškolce čini nam se da smo se, eto, sve te godine baš za to i pripremali – za polazak u školu. To je taj prvi važan korak u svet. Dočekajte taj dugoočekivani dan spremni. Polazak u školu nosi mnogo toga lepog, ipak očekivinja su velika. Pisanje je najsloženija mentalna funkcija. Ne mnogo lakša aktivnost je i čitanje, kao i računanje. Postoji niz sposobnosti koje prethode čitanju, pisanju i računanju. To su takozvane, pretčitačke i pretpisačke sposobnosti koje su razvojno hijerarhijski ustrojene. Kada se ispoštuje taj sled, kada se dobro izgradi pojam broja i razviju sve pretčitačke i pretpisačke sposobnosti na tako dobrim osnovama i čvrstim temeljima dete brzo i lako ovladava veštinama pisanja, čitanja i računanja.

Ovim putem oglašavamo i Vas obaveštavamo da se u prostorijama našeg Kabineta u Kragujevcu organizuju Logopedske radionice za predškolce. Rad će se odvijati u grupama. U grupi može biti najmanje četiri, a najviše osam polaznika.

Svi polaznici će na samom početku biti podvrgnuti logopedskom testiranju. Roditelji će dobiti rezultate testiranja u formi detaljnog pisanog izveštaja. Viđaćemo se, družiti, učiti, ali i zabavljati 60 minuta jednom sedmično. Radionice se organizuju za decu uzrasta od 5 do 7 godina.

Cena je simbolična, samo 1500 dinara mesečno.

 

O RADIONICI

Kroz igru i učenje radićemo na negovanju govorne i pisane kulture, stimulisaćemo razvoj:

 

  • psihomotorike,
  • grafomotorike,
  • fonološku svesnost,
  • vizulnu percepciju i pažnju,
  • bogatićemo rečnik i
  • vršiti pripremu za čitanje, pisanje i računanje.

Na ovaj način podstičemo efektivan razvoj detetovih sposobnosti. Omogućujući detetu da kroz igru ovlada neophodnim znanjima preventivno delujemo na pojavu specifičnih smetnji u učenju i poremećaja pažnje.

 

Ciljevi radionice

 

  • Poboljašanje govorno-jezičkih sposobnosti
  • Razvijanje koordinacije pokreta i prostorne orijentacije
  • Prevencija poremećaja pažnje i specifičnih poremećaja školskih veština